Over mij

SterZet een raam open en de wereld komt binnen. Soms zitten mijn gedachten in een hokje. Dat is het moment om naar buiten te gaan en de wereld open tegemoet te treden. Om te kijken, te luisteren, te begrijpen en uiteindelijk te leren.

Eigen(wijze?) kijk op de maatschappij
Vanaf de jaren tachtig heb ik meerdere lange reizen gemaakt en bij internationale organisaties gewerkt. Zo kwam ik in contact met mensen die soms heel anders in het leven staan dan de meeste Nederlanders. Ik bezocht landen die in alles afwijken van ons aangeharkte kikkerlandje. Veel zaken zijn voor mij niet langer vanzelfsprekend. Reizen is letterlijk geestverruimend.

Mijn leven
Ik heet Karin en schrijf over wat mij zoal bezighoudt. Dat kan een uit het leven gegrepen situatie zijn. Ook verwonder ik mij soms over menselijke relaties. Daarnaast schrijf ik over de arbeidsmarkt, onze economie en maatschappij, globalisering, en armoede. Ik verwacht dat nieuwe technieken en alternatieve visies kansen bieden voor de toekomst. Verder geniet ik van wandelingen, muziek en films.

Zet het raam open
Op dit blog deel ik mijn visie en mening. Aan waarheidsgetrouwe verhalen voeg ik soms een beetje zelfspot of fantasie toe. Dus neem niet alles serieus. Mijn blog is onder andere bedoeld voor mensen die van doordenken houden.
‘Kies kalm je weg te midden van het rumoer en de haast en herinner je hoeveel vrede er in de stilte kan zijn.’ Uit: Desiderata, Max Ehrmann, 1927.

Volgen
Wil je mijn blog volgen, klik dan op het knopje ‘Volgen’ in de rechterkolom.

Reacties en huisregels
Positieve ideeën met objectieve onderbouwing zijn welkom. Net als constructief commentaar. Wil je uitsluitend over jezelf vertellen of steeds je mening ventileren? Wees dan zo vriendelijk om dat op je eigen blog te doen. Raam Open is mijn speeltuin. Wie en wat afwijkt van deze huisregels, gaat er af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s