Over mij

Zet een raam open en de wereld komt binnen. Soms zitten mijn gedachten in een hokje. Dat is het moment om naar buiten te gaan en de wereld open tegemoet te treden. Om te kijken, te luisteren, te begrijpen en uiteindelijk te leren.

Eigen(wijze?) kijk op de maatschappij
Vanaf de jaren tachtig heb ik meerdere lange reizen gemaakt en bij internationale organisaties gewerkt. Zo ontmoette ik vaak mensen die anders staan in het leven. Dit heeft mijn inzichten verrijkt. Met de jaren raken bepaalde opvattingen wel verankerd, zo blijkt. Toch blijft objectiviteit belangrijk. Ik geloof heilig in een ‘gouden vraag’ uit de journalistiek, namelijk: is dat zo? Want vaak kennen we slechts een deel van het verhaal. Deze vraag dwingt me om te blijven nadenken.

Mijn leven
Ik heet Karin en ik schrijf over wat mij zoal bezighoudt. Dat kan een uit het leven gegrepen voorval zijn of een menselijke relatie. Daarnaast blog ik over de arbeidsmarkt en onze maatschappij. Na een carrière met ups en downs van 35 jaar werk ik alleen nog af en toe. Ik zie in nieuwe technieken en alternatieve visies kansen voor een duurzamer leven. Verder geniet ik van wandelingen, films en muziek.

Zet het raam open
Op dit blog deel ik mijn visie en mening. Aan waarheidsgetrouwe verhalen voeg ik soms een beetje zelfspot of fantasie toe. Dus neem niet alles serieus. Mijn blog is onder andere bedoeld voor mensen die van doordenken houden.
‘Kies kalm je weg te midden van het rumoer en de haast en herinner je hoeveel vrede er in de stilte kan zijn.’ Uit: Desiderata, Max Ehrmann, 1927.

Volgen
Wil je mijn blog volgen, laat dan een blog- of e-mailadres achter bij ‘Volgen’ in de rechterkolom.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s